DISTRIBUIȚI

Germania a afirmat, miercuri, că a primit asigurări de la talibani că afganii vor putea părăsi ţara cu avioane comerciale după retragerea trupelor americane la 31 august, scrie AFP, scrie news.ro

Adjunctul biroului politic al talibanilor din Qatar Sher Abbas Stanekzai „m-a asigurat că afganii cu documente valide vor avea în continuare posibilitatea de a călători cu zboruri comerciale după 31 august”, a afirmat pe Twitter Markus Potzel, un diplomat geman care a negociat cu talibanii.


Citește și : Kamala Harris îndeamnă Vietnamul să se opună ‘intimidărilor’ chineze

Diplomatul, trimis special al Germaniei în Afganistan, a precizat că a discutat despre „necesitatea urgentă” de a avea „un aeroport la Kabul care să funcţioneze” drept o condiţie prealabilă pentru munca ONG-urilor şi a diplomaţilor în Afganistan.

După preluarea Kabulului de către talibani la 15 august, zborurile comerciale au fost întrerupte.

Confruntat cu un ultimatum al talibanilor, preşedintele american Joe Biden a confirmat marţi că evacuările se vor încheia săptămâna viitoare.

Citește și : Rusia extrage din Afganistan 500 de persoane din diferite ţări

Angela Merkel consideră că şi comunitatea internaţională trebuie să continue „dialogul cu talibanii” reveniţi la putere pentru a păstra ceea ce a fost câştigat în Afganistan de când au ajuns trupele NATO aici în 2001.