DISTRIBUIȚI

Partidul Alternativă pentru Germania (AfD, populist de dreapta, de opoziţie) şi-a finalizat duminică programul pentru următoarele alegeri, concentrându-şi campania pe încetarea restricţiilor legate de pandemie, o linie mai fermă privind imigraţia şi ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit agerpres.   

În a doua zi a congresului său, care se desfăşoară la Dresda (est), partidul anti-islam şi anti-migraţie a votat în favoarea interzicerii totale a reunificării familiei pentru refugiaţi, printre alte teme pe care intenţionează să le apere în perspectiva alegerilor generale din 26 septembrie, informează France Presse.


Citește și : UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

AfD şi-a întărit astfel linia, după ce până acum tolera reîntregirea familiei în anumite cazuri specifice.

Cu o zi înainte, AfD a adăugat la programul său un apel pentru ieşirea Germaniei din UE, precum şi încetarea restricţiilor care vizează combaterea COVID-19 în ţară, în care vede simbolul unei „politici a fricii”.

AfD încearcă de câteva luni să valorifice furia suscitată în Germania de aceste măsuri, în special înaintea alegerilor din septembrie, primele din ultimii 16 ani fără cancelarul Angela Merkel.

Unii membri ai partidului s-au alăturat, de asemenea, mişcărilor anti-vaccinare şi „Querdenker” („anticonformiste”) în timpul diferitelor proteste împotriva acestor restricţii.

Co-preşedintele AfD, Joerg Meuthen, a cerut sâmbătă să înceteze „aceste orgii de interdicţii, aceste închisori, această nebunie a blocării”.

În timp ce cancelarul Angela Merkel şi liderii landurilor intenţionează să intensifice măsurile săptămâna aceasta, extrema dreaptă şi-a dezvăluit sloganul campaniei, „Germania. Dar normală”, adică eliberată de regulile sale anti-COVID.

Creată în 2013 ca mişcare anti-euro, AfD a acces în 2017 în parlament, unde este principala forţă de opoziţie.

Dar partidul, care şi-a construit succesul pe poziţia sa împotriva politicii cancelarului privind migraţia, este în prezent sfâşiat de certuri interne şi de scăderea popularităţii în sondaje.

Citește și : Iranul, în carantină pentru 10 zile

AfD nu reuşeşte să beneficieze de dificultăţile economice şi sociale legate de pandemie şi nici de mişcarea împotriva măştilor de protecţie, care există în Germania şi atrage mulţi susţinători ai extremei drepte. În plus, mai mulţi dintre membrii săi sunt acuzaţi de legături cu mişcările neonaziste.

Ultimele sondaje de opinie acordă AfD între 10 şi 12% din voturi, în timp ce uniunea conservatoare CDU/CSU a cancelarului Angela Merkel ar putea obţine 27%, urmată îndeaproape de Verzi.