DISTRIBUIȚI
Tag24

Co-preşedintele partidului de extremă-dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) Jorg Meuthen (foto stânga) doreşte ca formaţiunea lui să se separe de facţiunea cea mai radicală intitulată ‘Aripa’ şi plasată recent sub supraveghere poliţienească, a anunţat politicianul în presa germană, transmite agenţia France Presse, potrivit agerpres.

”Toată lumea ştie că Aripa şi principalii săi reprezentanţi ne costă voturi masive în rândul electoratului urban”, a afirmat Meuthen într-un interviu publicat miercuri de Tichys Einblick.


Citește și: În plină pandemie, americanii pornesc un adevărat război împotriva drogurilor

Jorg Meuthen, care conduce AfD alături de parlamentarul Tino Chrupalla, a declarat că propunerea sa se doreşte a fi o ”contribuţie” la o dezbatere privind strategia, pe care noi am dori să o desfăşurăm cu un spirit deschis”.

La jumătatea lunii martie, liderul ‘Aripii’, Bjorn Hacke (foto dreapta), a cedat în faţa dispoziţiilor date de conducerea AfD, care îi ceruse să dizolve această mişcare ce reprezintă aproximativ 7.000 de membri AfD, ceea ce înseamnă o cincime din totalul membrilor partidului.

Presiunea asupra acestei facţiuni a sporit recent după decizia serviciilor de interne germane de a o plasa sub supravegherea poliţiei.

Citește și: COVID-19 este a treia cauză de deces în SUA

Sancţiunea a intervenit într-un context marcat de ascensiunea extremei drepte în Germania, cu trei atentate comise în interval de 12 luni.

Ultimul atentat a fost comis în februarie la Hanau, în apropiere de Frankfurt, de un atacator ce a ucis nouă persoane, toate de origine străină. Autorul s-a sinucis.

AfD a fost acuzată că prin retorica promovată a încurajat aceste atentate.