DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internaţional Narita, situat în apropiere de Tokyo, a început marţi testarea unui sistem de recunoaştere facială destinat călătorilor internaţionali, fără a mai fi necesară prezentarea paşaportului sau a biletelor de îmbarcare după check-in, informează Kyodo, potrivit agerpres.

Testarea sistemului ”Face Express”, menit să accelereze procesul de îmbarcare şi să ofere pasagerilor o experienţă fără atingere, împlică deocamdată doar personalul de zbor, nu şi călătorii, a precizat conducerea aeroportului.


Vezi şi: Minneapolis stă pe un butoi cu pulbere după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr de culoare – VIDEO – Black News

Sistemul urmează să fie implementat începând din luna iulie, atât pe Aeroportul Internaţional Narita, cât şi pe Aeroportul Internaţional Haneda, situat de asemenea în apropiere de Tokyo.

Călătorilor care vor opta pentru sistemul ”Face Express” li se vor face fotografii la check-in, când li se controlează paşapoartele şi biletele de îmbarcare.

În urma procesării datelor biometrice de identificare, pasagerii nu vor mai fi nevoiţi să prezinte paşapoartele şi biletele la predarea bagajelor, punctele pentru controlul de securitate şi porţile de îmbarcare datorită prezenţei camerelor de supraveghere, ceea ce va asigura un flux mai rapid.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un liceu din Tennessee – Black News

Totodată, sistemul va reduce contactul fizic între călători, aparate şi personalul aeroportului, contribuind la prevenirea răspândirii noului coronavirus în timpul pandemiei, a precizat operatorul aeroportului.

Datele pasagerilor, inclusiv imaginile faciale, vor fi şterse în termen de 24 de ore de la înregistrare pentru a se asigura protejarea confidenţialităţii, notează Kyodo.