DISTRIBUIȚI
BBC

Aeroportul Heathrow din Londra a extins limitele privind numărul de plecări ale pasagerilor, până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a evita haosul în călătorii, în timp ce cel mai aglomerat hub din Marea Britanie se confruntă cu lipsa de personal şi cu o creştere a numărului de călători, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Nu mai mult de 100.000 de pasageri pe zi pot pleca din Heathrow până pe 29 octombrie, a anunţat luni aeroportul.


Citeşte şi: Zece avioane ale oligarhilor ruşi sunt BLOCATE în Germania – Black News

Plafoanele, anunţate pentru prima dată în iulie, urmau să expire după 11 septembrie.

Vrem să înlăturăm plafonul cât mai curând posibil, dar putem face acest lucru doar atunci când suntem încrezători că toţi cei care operează pe aeroport au resursele necesare pentru a furniza serviciul pe care pasagerii noştri îl merită”, a declarat Ross Baker, directorul comercial al Heathrow, într-un comunicat.

Aeroportul a spus, de când a stabilit pentru prima dată limitele de capacitate, că punctualitatea şi timpii de aşteptare pentru bagaje s-au îmbunătăţit şi că au existat mai puţine anulări de ultim moment.

Lipsa de personal după mai bine de doi ani de pandemie de Covid s-a ciocnit cu un asalt al pasagerilor în toată Europa, în această vară, creând cozi lungi şi alte probleme, cum ar fi bagajele pierdute.

Citeşte şi: Un poliţist beat-criţă a adormit pe stradă şi a pierdut datele a 400 de persoane anchetate penal – Black News

Alte aeroporturi europene au luat măsuri similare. La începutul acestei luni, aeroportul Amsterdam Schiphol a declarat că va limita plecările pasagerilor până în octombrie.

Unele companii aeriene, inclusiv americane, interzic utilizarea unor avantaje de zbor ale angajaţilor din aeroportul londonez Heathrow şi avertizează personalul cu privire la dificultăţile de a găsi locuri folosind beneficiile de călătorie din unele aeroporturi europene, a relatat CNBC săptămâna trecută.