DISTRIBUIȚI

Singurul aeroport funcţional din Tripoli, care a suspendat luni zborurile în urma unui raid aerian, se va redeschide marţi, însă doar pentru zborurile de noapte, au anunţat compania Libyan Airlines şi o sursă aeroportuară, transmite AFP, potrivit agerpres.

Aeroportul din Mitiga a fost închis luni după ce a fost atins de un raid aerian al forţelor loiale mareşalului Khalifa Haftar, care poartă o ofensivă asupra capitalei libiene.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

Autoritatea aviatică civilă a decis ‘reluarea doar a zborurilor de noapte, până la noi ordine’, a declarat Mohamad Gniwa, purtător de cuvânt al companiei Libyan Airlines.

Informaţia a fost confirmată de o sursă aeroportuară, care nu a oferit alte detalii.

Primele curse urmează să-i aducă la Tripoli pe călătorii blocaţi în străinătate din cauza suspendării traficului, a indicat Mohamad Gniwa.

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise de la debutul ofensivei forţelor mareşalului Haftar asupra capitalei, pe 4 aprilie, potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Mitiga este o fostă platformă militară utilizată pentru traficul civil în locul aeroportului internaţional din Tripoli, grav avariat de lupte în 2014.

De atunci, în Libia operează doar companiile aeriene autohtone, care asigură zboruri interne şi legături regulate cu câteva ţări, printre care Tunisia şi Turcia.

Companiile libiene au interdicţie de zbor în spaţiul aerian al Uniunii Europene din ‘raţiuni de securitate’.