DISTRIBUIȚI

Aeroportul Ngurah Rai din Bali s-a redeschis joi pentru unele curse internaţionale în scopul reluării turismului, însă, potrivit autorităţilor locale, pe moment nu este prevăzut să aterizeze niciun zbor internaţional, iar terminalul alocat acestora este în continuare pustiu, informează AFP, potrivit agerpres.

„Suntem pregătiţi şi aşteptăm zboruri internaţionale, însă până acum nu este prevăzut niciunul”, a declarat Taufan Yudhistira, purtătorul de cuvânt al aeroportului din Bali.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

Pentru a vizita insula, călătorii străini trebuie să fie complet vaccinaţi, să petreacă cinci zile de carantină într-un hotel după sosire şi să dispună de vize adecvate.

Pe aeroportul internaţional Ngurah Rai din Bali pot sosi în prezent călători din 19 ţări (Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Bahrain, Qatar, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Liechtenstein, Italia, Franţa, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia, Ungaria şi Norvegia), după ce Indonezia a redeschis joi insulele sale turistice pentru aceştia, în contextul reducerii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus.

Această redeschidere nu priveşte totuşi Australia, care a furnizat cel mai mare contingent de turişti în Bali înainte de pandemie.

Indonezia a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19, înregistrând un vârf de peste 56.000 de cazuri noi pe zi la jumătatea lunii iulie, din cauza variantei Delta, extrem de contagioasă.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Autorităţile indoneziene au impus restricţii dure în zonele cele mai afectate prin închiderea afacerilor considerate „neesenţiale” şi limitarea drastică a deplasărilor, însă epidemia este acum într-un declin accentuat în această ţară din Asia de Sud-Est, după ce guvernul şi-a intensificat campania de vaccinare.

Această sarcină rămâne însă una complexă în arhipelagul cu peste 270 de milioane de locuitori, unde aproximativ 57 de milioane au primit două doze de vaccin. Dar în Bali, una dintre zonele prioritare, peste 80% din populaţia de peste 12 ani a fost vaccinată.