DISTRIBUIȚI
nytimes.com

Adunarea Naţională a Franţei şi-a exprimat marţi, cu prilejul examinării unui proiect de reformă a justiţiei, solidaritatea cu victimele atacului armat care a făcut cel puţin doi morţi şi 11 răniţi în centrul oraşului Strasbourg, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Aş dori să adresez împreună cu colegii mei solidaritatea Adunării Naţionale locuitorilor oraşului Strasbourg care au fost (marţi seară) victimele unui atac care a făcut mai mulţi morţi şi răniţi”, a declarat deputatul de Haut-Rhin Olivier Becht (UDI), originar din Strasbourg.


Citește și : ALERTĂ la Strasbourg: Autorităţile franceze analizează ipoteza unui atac terorist

„Împărtăşim durerea, tristeţea şi solidaritatea cu toate victimele, familiile acestora, locuitorii, gândindu-ne şi la forţele de ordine care fac tot ce pot pentru a-l prinde pe atacator în circumstanţe care sunt deja foarte complicate”, a adăugat el.

Ministrul justiţiei, Nicole Belloubet, s-a asociat imediat acestei declaraţii. „Am aflat în urmă cu mai puţin de o oră despre acest schimb de focuri. Poliţia judiciară a fost sesizată şi sunt în curs desfăşurare o serie de operaţiuni”, a afirmat ea.

Mai mulţi deputaţi, printre care Eric Ciotti (LR), Ugo Bernalicis (LFI) sau Emmanuelle Ménard (NI), s-au asociat, de asemenea, acestui mesaj de solidaritate al Adunării Naţionale.

În Senat, parlamentarii au păstrat un minut de tăcere în memoria victimelor, la invitaţia senatorului de Landes Eric Kerrouche (PS).

Citește și : Atac armat la Strasbourg: Cel puţin doi morţi şi 11 răniţi