DISTRIBUIȚI

Mulţi locuitori din Namibia poartă nume de origine germană ca urmare a trecutului colonial al ţării, dar recent unul dintre ei a devenit celebru ca urmare a numelui său, informează doi AFP, potrivit agerpres.

Adolf Hitler Uunona, în vârstă de 54 de ani, a fost ales recent consilier muncipial, devenind brusc faimos datorită numelui pe care-l poartă.


Citește și : Medicul iraniano-suedez, acuzat de spionaj la Teheran, SCAPĂ momentan de EXECUȚIE

Adolf Hitler Uunona este membru al partidului de guvernământ SWAPO. Săptămâna trecută, el a fost ales consilier în districtul Ompundja din nordul ţării după ce a câştigat 85% din voturi.

Noul ales, intervievat de AFP, a fost jenat de această notorietate. El a refuzat să comenteze de ce a primit la botez numele celebrului dictator european.

„Nu există niciun motiv să fim aici, aşezaţi şi discutând despre numele meu”, a spus el.”Cum va contribui acest lucru la dezvoltarea Namibiei?”, şi-a argumentat noul ales reţinerea de a discuta despre numele său.

Citește și: După Obama, şi foştii preşedinţi Bush şi Clinton se declară dispuşi să se vaccineze public împotriva COVID-19

Fostă colonie germană, Namibia a traversat o perioadă neagră între 1904 şi 1908, când au fost reprimate cu multă cruzime revoltele Herero şi Nama, în care zeci de mii de persoane şi-au pierdut viaţa.

Namibia s-a aflat sub protectoratul Africii de Sud începând din 1915 şi a fost printre ultimele state africane care şi-au obţinut independenţa, în 1990.