DISTRIBUIȚI
etc

Tânăra activistă pentru mediu din Suedia Greta Thunberg s-a alăturat zecilor de liceeni adunaţi vineri dimineaţă în faţa clădirii Parlamentului suedez în cadrul unei mişcări globale de greve şcolare care îndeamnă la acţiuni împotriva încălzirii globale, informează DPA, potrivit agerpres.

„Nu puteţi mitui clima”, scria pe una dintre pancartele purtate de elevii din Stockholm, împodobită cu monede şi cu bancnotă de 20 de coroane.


Citește și: ATACURI extremiste în Noua Zeelandă! 49 de oameni au fost masacrați. Teroristul a transmis LIVE tot măcelul – VIDEO

Grevele de protest, inspirate de Thunberg, sunt planificate în peste 2.000 de oraşe din 123 de ţări, au precizat organizatorii.

Adolescenta a scris vineri pe Twitter: „Cele mai noi informaţii: 2.052 de locuri din 123 de ţări de pe toate continentele, inclusiv Antarctica. Intrebarea este: Tu ce faci pe 15 martie 2019?”

În timpul protestului, Thunberg a acordat interviuri radiofonice şi televizate şi s-a declarat ”foarte entuziasmată” în legătură cu această zi.

„Nu se ocupă de această problemă nici măcar superficial. Nu ştiu ce fac, irosesc timpul”, a declarat Thunberg unui grup de reporteri referindu-se la impresiile cu care a rămas după întâlnirile cu lideri politici la reuniuni precum Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

Vezi și: Israelul atacă pozițiile Hamas din Fâșia Gaza – VIDEO

„Ar trebui să înceapă să spună cum stau lucrurilor şi ce ar trebui făcut, cu cât ar trebui redusă cantitatea de emisii”, a adăugat tânăra de 16 ani.

Întrebată dacă adulţii ar trebuie să se alăture grevelor, tânăra a spus: „Depinde doar de ei, dacă îşi doresc un viitor pentru copiii lor”.

„Această mişcare a existat şi înainte. Eu doar am arătat cum să-ţi faci vocea auzită”, a spus tânăra despre mişcarea globală de protest.