DISTRIBUIȚI
Radio Timisoara

Administraţia americană condusă de preşedintele Donald Trump va relua finanţarea parţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a relatat vineri noaptea postul de televiziune Fox News, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Administraţia Trump va ”fi de acord să plătească până la un nivel egal cu ceea ce China plăteşte drept contribuţii” la OMS, se arată într-un proiect de hotărâre a guvernului american, citat de Fox News.


Citește și : OMS a anunţat că studiază posibile legături între COVID -19 şi maladia Kawasaki

Trump a suspendat contribuţia SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 14 aprilie, acuzând acest for că promovează ”dezinformarea” făcută de China în legătură cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi anunţând că administraţia de la Washington va lansa un proces de reformare a OMS.

Reprezentanţi oficiali ai organizaţiei au respins acuzaţiile părţii americane, în timp ce Beijingul a insistat că este transparent şi deschis.

SUA sunt cel mai mare contributor al OMS. În cazul în care contribuţia americană va fi egală cu cea a Chinei, atunci noul nivel de finanţare va fi de aproximativ o zecime din finanţarea anterioară de 400 milioane dolari pe an

Citește și : Trump speră că se va găsi un vaccin până la sfârşitul anului, ‘poate înainte’