DISTRIBUIȚI
Military.com

Administraţia Donald Trump vrea să utilizeze baze militare situate pe Coasta de Vest a SUA şi alte proprietăţi federale ca puncte de tranzit pentru exporturile de cărbune şi gaz natural spre Asia, afirmă secretarul american pentru Afaceri Interne, Ryan Zinke, potrivit Mediafax.

Proiectul are rolul consolidării industriei energetice americane şi evitării standardelor stricte privind exporturile de combustibili fosili.


Citește și : Australia intenţionează să recunoască oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului

Propunerea vizează avansarea agendei Administraţiei Donald Trump în sensul impunerii „dominaţiei energetice” americane pe scena mondială.

Într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, Ryan Zinke, secretar pentru Afaceri Interne, a prezentat planul ca fiind o problemă de securitate naţională, pentru a asigura accesul aliaţilor Statelor Unite la carburanţi.

„Este interesul nostru de securitate naţională să ne asigurăm că există acces la resurse energetice. Este posibil să fie nevoie de utilizarea unor baze navale şi a altor proprietăţi federale de pe Coasta de Vest”, a explicat Ryan Zinke.

Pentru exporturile de cărbune şi gaz natural vor fi utilizate baze de pe Coasta de Vest a SUA, inclusiv una situată în statul Alaska. Coasta de Vest oferă cea mai economică rută pentru transportul de combustibili spre Asia.

Citește și : Germania: Migraţia netă a scăzut în 2017