DISTRIBUIȚI
timesofisrael.com

Administrația de la Washington încearcă să creeze „o fobie iraniană” la nivel global, a transmis vineri Amir Hatami, ministrul Apărării al Iranului, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și Iran, relatează agenția de presă Reuters, potrivit mediafax.

„Există condiții foarte complicate și suspecte în regiune. Se pare că acest lucru este legat de o politică a Statelor Unite de a crea o fobie iraniană și de a crea un consens împotriva Iranului”, a declarat Amir Hatami.


Citește și : Moscova acuză Washingtonul că împinge disputa cu Iranul în pragul războiului

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat joi doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Președintele american Donald Trump a aprobat o serie de atacuri militare împotriva Iranului ca răspuns la doborârea dronei de supraveghere de către forțele iraniene, însă decizia a fost anulată înainte ca acestea să fie lansate, relatează cotidianul The New York Times și agenția Reuters.

„Iranul a comis o foarte mare eroare!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Citește și : Maia Sandu: Ambasada Republicii Moldova din Israel nu va fi mutată din Tel Aviv la Ierusalim