DISTRIBUIȚI
CNBC

Secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat luni că administraţia Trump examinează posibilitatea adoptării unor sancţiuni împotriva Turciei ca urmare a cumpărării de către această ţară a unor sisteme de rachete antiaeriene ruseşti S-400, dar încă nu s-a luat o decizie, transmite agenţia Reuters, potrivit agerpres.

”Examinăm aceasta, nu voi face vreun comentariu cu privire la o decizie specifică, dar o examinăm”, a spus Mnuchin în faţa presei la Casa Albă, întrebat dacă Departamentul Trezoreriei ia în calcul adoptarea unor astfel de sancţiuni. El nu a menţionat nici care ar fi posibilele ţinte ale unei eventuale măsuri de acest fel.


Citește și : Forţele aeriene americane îşi schimbă politicile după cazarea unor echipaje în resorturile lui Trump

Statele Unite se împotrivesc achiziţiei sistemelor ruseşti S-400 de către Turcia, afirmând că acestea sunt incompatibile cu cele ale NATO şi că, în procesul de instrucţie desfăşurat de specialiştii ruşi, aceştia ar putea afla secrete tehnologice ale avionului american F-35, motiv pentru care SUA au oprit livrările acestui aparat către Turcia şi au exclus această ţară din programul său de producţie.