DISTRIBUIȚI

Administrația Merkel a elaborat un proiect de lege care ar trece guvernului federal puterea de a impune restricții Covid-19, de la liderii regionali, pentru a combate creșterea infecțiilor cu coronavirus, anunță Bloomberg, informează mediafax.

Guvernul intenționează să impună restricții pe timpul nopții de la 21:00 la 5:00 în zonele în care rata de incidență a infecțiilor pe șapte zile depășește 100 de cazuri la 100.000 de persoane timp de trei zile la rând. Toate magazinele neesențiale ar trebui să fie închise, iar companiile ar trebui să testeze angajații de două ori pe săptămână, conform proiectului de lege de 13 pagini văzut de Bloomberg. Școlile ar fi închise din nou în zonele cu o rată de incidență mai mare de 200.


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Merkel merge mai departe cu inițiativa, după ce a devenit evident că cele 16 landuri nu au reușit să cadă de comun acord. În timp ce liderii landurilor ar putea încerca să tempereze unele măsuri înainte de ședința cabinetului de marți, parlamentul ar putea adopta noua lege încă de vinerea viitoare.

Cel mai mare obstacol al propunerii va fi probabil un vot în camera superioară, unde guvernele landurilor sunt reprezentate și coaliția de guvernare condusă de Merkel nu este majoritară.

Merkel și premierii regionali s-au confruntat cu privire la restricții încă de la începutul pandemiei, iar unii nu au reușit să aplice normele convenite cu cancelarul.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac