DISTRIBUIȚI
KVOA.com

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a încheiat acorduri cu Mexic, Honduras şi Guatemala pentru ca aceste ţări să-şi sporească trupele la graniţe, a declarat luni agenţiei Reuters un oficial de la Casa Albă, în timp ce creşte numărul migranţilor care sosesc la frontiera dintre SUA şi Mexic, potrivit agerpres

Un consilier al Casei Albe, Tyler Moran, a confirmat la postul MSNBC că Statele Unite au încheiat cu cele trei ţări acorduri pentru ca acestea să-şi suplimenteze trupele la propriile graniţe.


Citește și : Raport OIAC: Damascul a folosit arme chimice într-un atac din 2018

În luna martie, Mexicul şi-a sporit operaţiunile menite să oprească migranţii care călătoresc clandestin către nord în direcţia graniţei cu SUA şi de asemenea şi-a intensificat acţiunile la frontiera sudică cu Guatemala.

Însă aceste eforturi nu s-au concretizat în rezultate semnificativ în sensul reducerii migraţiei ilegale şi sunt îngreunate de restricţiile antiepidemice şi de noile reguli care limitează capacitatea centrelor mexicane de detenţie.

În ianuarie, cu puţin timp înainte ca Joe Biden să fie învestit preşedinte al SUA, Guatemala a desfăşurat forţe de securitate pentru a opri o caravană de migranţi ce se îndrepta spre SUA, iar responsabilii guatemalezi au promis că vor menţine măsurile ferme.

De când Biden a devenit preşedinte, un puternic val migrator a pornit către SUA. Autorităţile americane au reţinut 100.441 de migranţi clandestini în luna februarie, faţă de 78.442 în ianuarie.

Citește și : Trump vrea ca un vaccin anti-covid să se numească TRUMPCINE şi-l desfiinţează pe Fauci: O NULITATE!

Spre deosebire de predecesorul său republican Donald Trump, care a fost radical împotriva migranţilor şi a ridicat un zid la graniţa cu Mexicul, preşedintele democrat Joe Biden a manifestat o atitudine mai tolerantă faţă de migraţie şi a anulat în luna februarie finanţarea alocată continuării proiectului pentru acel zid.