DISTRIBUIȚI

Administraţia americană Joe Biden nu intenţionează să vorbească „direct” cu liderul Venezuelei, Nicolas Maduro, pe care îl consideră „dictator” şi nu îl recunoaşte ca preşedinte legitim, a declarat miercuri diplomaţia americană, notează AFP, potrivit agerpres.

„Cu siguranţă, nu mă aştept ca acest guvern să dialogheze direct cu Maduro”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în faţa presei. „Cu siguranţă, nu ne aşteptăm la niciun contact cu Maduro în viitorul apropiat”, a adăugat el, în acelaşi registru cu politica guvernului precedent Donald Trump.


Citeşte şi: TRIPLU transplant reuşit la New York. Faţă şi mâini noi pentru un pacient de 22 de ani

„Nicolas Maduro este un dictator, nu există nicio îndoială”, a insistat Ned Price.

Administraţia Biden a anunţat deja că îl consideră pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei, la fel ca administraţia Trump.

Purtătorul de cuvânt a explicat că obiectivul este de „a sprijini o tranziţie democratică paşnică în Venezuela, prin intermediul alegerilor prezidenţiale şi legislative libere şi corecte” şi aceasta în acţiune cu aliaţii latino-americani şi europeni.

În ultimii trei ani, Statele Unite şi-au intensificat presiunile diplomatice şi sancţiunile economice pentru a-l alunga pe Nicolas Maduro de la putere, fără succes.

Citeşte şi: 140.000 de chilieni au fost vaccinaţi într-o singură zi

Departamentul de Stat a marcat, totuşi, o diferenţă faţă de politica precedentului guvern american.

Ned Price a confirmat astfel că Statele Unite au în vedere să le garanteze celor aproximativ 200.000 de venezueleni care se află pe teritoriul lor „statutul de protecţie temporară” care protejează de expulzare şi acordă dreptul la muncă.

Donald Trump, în pofida liniei dure împotriva lui Nicolas Maduro, a refuzat constant să extindă acest statut asupra venezuelenilor, din cauza politicii sale antiimigraţie.