DISTRIBUIȚI
© Provided by CNBC People walk past the U.S. Supreme Court the day the court is set to release orders and opinions in Washington, June 1, 2021.

Guvernul preşedintelui democrat Joe Biden a cerut oficial luni Curţii Supreme a Statelor Unite să blocheze o lege extrem de restrictivă privind avortul în Texas, relatează AFP, potrivit agerpres.

Înalta instanţă, care a fost deja sesizată , a refuzat să suspende această lege care interzice avortul imediat ce bătăile inimii embrionului sunt detectabile, adică în jurul săptămânii a şasea de sarcină, când majoritatea femeilor încă nu ştiu că sunt însărcinate.


Citește și : India înregistrează cel mai mic număr de infecţii din ultimele opt luni

Măsura din statul Texas a intrat în vigoare de la 1 septembrie. Legea face o excepţie pentru o urgenţă medicală documentată, dar nu şi pentru viol sau incest.

Legea din Texas este neobişnuită în sensul că dă unor cetăţeni privaţi puterea de a o aplica, permiţându-le să dea în judecată pe oricine care efectuează intervenţia sau asistă la un avort după ce în embrion a fost depistată activitate cardiacă.

Citește și : Tensiuni tot mai mari pe axa Bruxelles – Moscova: Rusia îşi SUSPENDĂ la NATO!