DISTRIBUIȚI
141104-N-DC018-275

Administraţia Joseph Biden a ordonat retragerea portavionului USS Nimitz şi a grupului naval aferent din Golful Persic, în ceea ce pare a fi un semnal pentru reducerea tensiunilor cu Iranul, informează mediafax.

Portavionul USS Nimitz şi grupul naval aferent se retrag din zona de responsabilitate a Comandamentului Central american (CENTCOM) şi se îndreaptă spre regiunea SUA-Indo-Pacific, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby.


Citește și : Iranul LAUDĂ Irakul pentru mandatul de arestare pus pe numele lui Trump

După această decizie, Statele Unite nu vor mai avea niciun portavion în zona de responsabilitate a Comandamentului Central (CENTCOM).

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, consideră că Statele Unite au în continuare „o prezenţă robustă în Orientul Mijlociu”, a precizat John Kirby.

„Vrem să le mulţumim membrilor echipajelor navelor şi aeronavelor care au oferit susţinere Comandamentului Central american mai mult de 270 de zile, garantându-ne securitate şi descurajând un conflict într-o regiune foarte sensibilă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Citește și : Rusia denunţă ISTERIA Occidentului faţă de procesul lui Navalnîi

Retragerea portavionului USS Nimitz este un semnal adresat de Administraţia Joseph Biden în sensul diminuării tensiunilor cu Iranul.

Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite se vor alătura din nou Acordului nuclear iranian dacă Administraţia de la Teheran revine la respectarea strictă a tratatului.