DISTRIBUIȚI
youtube

Adjunctul ministrului britanic pentru Brexit Kwasi Kwarteng (foto) a avertizat luni cu privire la riscul reprezentat de eventuala respingere de către parlamentul de la Londra a acordului de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Avem la dispoziţie o săptămână. Sunt foarte optimist că acordul va fi votat în cursul săptămânii viitoare. Situaţia este în schimbare, cred că vom ajunge într-un punct unde, sper, vom câştiga votul”, a declarat luni Kwasi Kwarteng pentru BBC.


Citeşte şi: Kim Jong Un nu-şi serbează ziua de naştere

”Dacă acordul nu trece, atunci se deschide posibilitatea creşterii incertitudinii şi a haosului”, a adăugat Kwarteng.

Postul BBC, citând surse guvernamentale britanice, a anunţat luni că votul în parlamentul de la Londra asupra acordului privind Brexit-ul va avea loc marţi, 15 ianuarie.

Pentru a evita o înfrângere în legislativ, premierul britanic Theresa May a fost nevoit, la 10 decembrie, să reprogrameze pentru săptămâna 14-20 ianuarie votul asupra acordului de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Duminică, Theresa May a afirmat că respingerea în parlament a acordului privind Brexit va duce ţara sa pe un ‘teritoriu necunoscut’, dar a dezminţit relatările din presă conform cărora ar intenţiona să amâne încă o dată votul asupra acestui acord în Camera Comunelor.

Citeşte şi: Globurile de Aur 2019. Avem lista completă a premianţilor

Dacă parlamentarii britanici resping acordul, Regatul Unit va trebui fie să se retragă din blocul comunitar fără un acord, fie să amâne Brexit-ul prevăzut în prezent pentru 29 martie.

Londra caută să obţină noi garanţii din partea UE în legătură cu ‘plasa de siguranţă’, o măsură prin care s-ar evita o frontieră fizică între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.