DISTRIBUIȚI

Adjunctul directorului FBI Andrew McCabe, criticat de preşedintele Donald Trump, a demisionat cu câteva săptămâni înainte de data la care urma să se retragă din funcţie, dezvăluie luni seara NBC News, citând surse la curent cu dosarul, scrie Reuters.

McCabe urmă să plece din funcţia de la Biroul Federal de Informaţii în martie, conform news.ro .


Însă el va rămâne în funcţie până la plecare, potrivit NBC.

Reprezentanţi FBI nu au comentat imediat pentru Reuters.

Citește și : Kim Jong-nam s-a întâlnit cu un cetăţean american în Malaezia cu câteva zile înainte de a fi asasinat

Andrew McCabe a demisionat la o săptămână în urma unor dezvăluiri potrivit cărora Trump, care l-a acuzat că este părtinitor politic, voia să-l dea afară, relatează BBC News.

McCabe a fost, o scurtă perioadă de timp, director interimar al FBI, în mai, după ce Trump l-a demis pe fostul director al FBI James Comey.

Comey coordona ancheta FBI cu privire la un presupus amestec rus în alegerile prezidenţiale din 2016.

Însă Trump l-a nominalizat în funcţia de director al Biroului pe Christopher Wray, care a fost confirmat în post de Senat, în august.

Wray a ameninţat recent cu demisia, după ce secretarul Justiţiei Jeff Sessions a exercitat presiuni asupra sa să-l dea afară pe McCabe.

Locatarul Casei Albe l-a criticat pe McCabe din cauză că soţia sa, dr Jill McCabe, a candidat din partea partidului Democrat la un post de senatoare în Virginia.

Campania ei a primit o donaţie în valoare de 675.000 de dolari din partea Partidului Democrat şi a unui comitet de finanţare politică aliniat lui Hillary Clinton, rivala lui Trump în alegerile prezidenţiale din 2016.

Trump i-a atacat pe McCabe şi pe soţia sa pe Twitter, catalogându-l pe şeful FBI, la acea vreme, drept un ”prieten de-al lui Comey”.

”Problema este că şeful interimar al FBI & persoana însărcinată cu investigaţia Hillary, Andrew McCabe, a primit $700,000 de la H(illary Clinton) pentru nevastă!”, a scris Trump pe Twitter în iulie.

The Washington Post (WP) a dezvăluit săptămâna trecută că McCabe a fost deranjat de o întrebare pe care şeful statului i-a adresat-o în Biroul Oval.

Trump l-ar fi întrebat pe McCabe cu cine a votat în 2016 în alegerile prezidenţiale, potrivit unor actuali şi foşti oficiali, citaţi de ziarul american.