DISTRIBUIȚI
wiadomosci.onet.pl

Tânăra juristă Aleksandra Dulkiewicz, care a fost adjuncta primarului asasinat al Gdanskului, Pawel Adamowicz, a câştigat cu o amplă majoritate alegerile municipale anticipate de duminică, potrivit unui sondaj realizat de un portal local online de informaţie, potrivit AFP, transmite și agerpres.

Intervievând mai multe mii de persoane, anchetatorii de la portalul Trojmiasto.pl au estimat că circa 84% dintre alegători au votat pentru Dulkiewicz, 39 de ani, peste 12% pentru un regizor conservator, Grzegorz Braun, iar 4% pentru un om de afaceri şi militant catolic local, Marek Skiba.


Citeşte şi: Tornadă ucigaşă în SUA. Cel puţin 23 de oameni au murit! – VIDEO

Pawel Adamowicz a murit la 14 ianuarie, după ce a fost înjunghiat cu o zi înainte în timpul unei festivităţi publice. Acest atac, comis de un bărbat ieşit din închisoare şi care a proferat acuzaţii împotriva unui partid politic apropiat victimei sale, a stârnit un val de emoţie în Polonia, numeroşi comentatori şi oameni politici atribuind drama „discursului urii” prezent în dezbaterea publică.

Aleksandra Dulkiewicz a asigurat ulterior interimatul la conducerea primăriei Gdanskului.

Citește și: Elicopter PRĂBUŞIT în Kenya! Patru americani şi-au pierdut viaţa

Duminică seara, declarând că nu ştie încă dacă a fost aleasă primar, ea le-a mulţumit locuitorilor Gdanskului pentru participarea la vot, precum şi celor care „au crezut că este în măsură să-şi asume această sarcină”.

Rezultatele oficiale urmează să fie anunţate luni.