DISTRIBUIȚI

Adăposturile de urgenţă olandeze pentru solicitanţii de azil sunt inacceptabile, autorităţile nereuşind să respecte standardele europene, a decis joi un tribunal de la Haga, transmite DPA, potrivit agerpres

Accesul la apă potabilă, îngrijiri medicale şi hrană suficientă ar trebui să fie furnizate imediat de către autorităţi, potrivit deciziei tribunalului respectiv. În plus, copiii, persoanele bolnave şi femeile cu sarcină avansată nu ar trebui să mai fie nevoiţi să meargă în adăposturile de urgenţă.


Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Hotărârea a venit ca răspuns la o acţiune în instanţă făcută de Vluchtelingenwerk Nederland (Consiliul olandez pentru refugiaţi).

În acţiunea sa, această organizaţie neguvernamentală afirmă că mii de refugiaţi au petrecut nopţi în corturi sau în săli de sport în ”condiţii inumane” timp de aproape un an drept rezultat al tăierilor de fonduri.

Mai mult, sute de solicitanţi de azil au fost cazaţi în condiţii mizere în afara suprapopulatului centru naţional pentru azil din apropierea satului Ter Apel, de la frontiera cu Germania, fără toalete adecvate sau paturi.

În luna august, guvernul olandez a promis resurse şi locuri de cazare suplimentare pentru solicitanţii de azil.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

 

Tăierile de buget pentru autorităţile responsabile de imigranţi şi implicit închiderea unor centre pentru azilanţi sunt considerate cauzele acestei crize.

Numărul anual al refugiaţilor în Ţările de Jos a rămas stabil, la aproximativ 43.000 de persoane.