DISTRIBUIȚI
BBC

Acuzaţiile de viol împotriva fostului director artistic al Teatrului Naţional grec, Dimitris Lignadis, sunt „pure invenţii” iar acesta a depus o cerere pentru ca mandatul său de arestare să fie revocat, a declarat miercuri avocatul său, Alexis Kougias, relatează Reuters, scrie agerpres

Dimitris Lignadis a demisionat pe 6 februarie din funcţia de director al prestigiosului teatru naţional şi s-a predat sâmbătă în urma emiterii unui mandat de arestare pe numele său după ce doi bărbaţi au depus plângeri împotriva sa, acuzându-l că i-ar fi violat pe când erau minori.


Citește și : Rusia măreşte amenzile pentru protestatari

De la jumătatea lunii ianuarie, denunţurile privind agresiuni sexuale în mediile sportului şi culturii s-au înmulţit în Grecia în cadrul unui #MeToo tardiv, început de atleta Sofia Bekatorou, dublă campioană olimpică la iahting.

Dimitris Lignadis neagă toate acuzaţiile. Avocatul său, Alexis Kougias, a descris dovezile împotriva lui Lignadis ca fiind „obscure, din partea unor oameni care nu prezintă credibilitate”. „În cariera mea de 50 de ani, nu am întâlnit niciodată astfel de invenţii pure”, a declarat Kougias pentru jurnalişti la Atena.

Lignadis se află în arest preventiv de sâmbătă seară şi o audiere preliminară urmează să aibă loc joi.

Citește și : Paşapoartele britanicilor rezidenţi în UE NU trebuie ştampilate la reintrarea în Schengen

Kougias a declarat că bărbaţii care îl acuză pe Lignadis au susţinut că aveau 14 şi respectiv 17 ani în momentul presupusului abuz şi ambii sunt cetăţeni egipteni. El a precizat că Lignadis poate dovedi că nu era prezent în momentul producerii presupuselor fapte.

Potrivit avocatului său, unul dintre bărbaţi a susţinut că a întreţinut relaţii sexuale cu Lignadis timp de o lună, însă clientul său nu se afla în Grecia în momentul presupusului abuz şi deţine documente de călătorie care pot dovedi acest lucru. În celălalt caz, Lignadis se afla în vacanţă într-o altă parte a Greciei în momentul presupuselor fapte.