DISTRIBUIȚI
Fox News

Preşedintele american Donald Trump l-ar fi întrebat pe fostul secretar general al Casei Albe Reince Priebus dacă anchetatorii procurorului special Robert Mueller au fost ”drăguţi” în cursul audierii, dezvăluie New York Times (NYT), citând două surse la curent cu discuţia, scrie CNN.

Anchetatorii procurorului special Robert Mueller sunt la curent cu faptul că Trump a întrebat în două rânduri martori despre disciţii cu ei, potrivit NYT, care citează trei surse la curent cu aceste întâlniri.


În celălalt caz, Trump l-ar fi îndemnat pe consilierul Donald McGahn de la Casa Albă să dezmintă o dezvăluire anterioară a ziarului newyorkez potrivit căreia acesta le-a spus anchetatorilor că preşedintele i-a cerut să-l demită pe Mueller.

Ancheta procurorului special este doar una dintre investigaţiile cu privire la amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016 şi la o eventuală complicitate cu echipa de campanie a lui Trump.

Locatarul Casei Albe respinge orice complicitate.

CNN a dezvăluit săptămâna aceasta că un specialist în Orientul Mijlociu cu legături cu echipa lui Trump a participat la reuniuni secrete, în cursul perioadei de tranziţie, între Emiratele Arabe Unite (EAU) şi apropiaţi ai lui Trump, iar în prezent acesta cooperează în ancheta lui Mueller, afirmă două surse la curent cu dosarul.

Investigaţiile lui Mueller cu privire la EAU relevă faptul că ancheta s-a extins dincolo de amestecul rus în alegerile americane din 2016 şi relevă îngrijorări cu privire la influenţe străine în timpul campaniei şi la mult timp după încheierea ei.

CNN a dezvăluit luna trecută că echipa lui Mueller a întrebat martori despre afacerile lui Trump în Rusia de dinainte de campania prezidenţială din 2016, în perioada în care se gândea să candideze la preşedinţie.