DISTRIBUIȚI
Radio Constanta

Un deputat conservator britanic arestat la începutul lui august în urma unor acuzaţii de viol a acceptat să-şi suspende activitatea în legislativ pe durata anchetei, a anunţat marţi preşedintele Camerei Comunelor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest deputat şi fost membru al guvernului, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost arestat pe 1 august pentru suspiciuni de agresiuni sexuale şi viol, care ar fi avut loc în patru momente distincte.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

El a fost eliberat pe cauţiune, iar Partidul Conservator al lui Boris Johnson a decis atunci să nu-l excludă şi nici să-l suspende, ceea ce i-a atras premierului critici dure.

Cu prilejul revenirii din vacanţa parlamentară, speaker-ul camerei inferioare a Parlamentului, Lindsay Hoyle, a spus că a primit „asigurări că acest deputat a acceptat de bună voie să nu lucreze în Camera Comunelor pe durata eliberării sale pe cauţiune”.

El le-a cerut aleşilor să respecte anonimatul colegului lor implicat în dosarul de viol şi a dat asigurări că ia „siguranţa personalului şi a comunităţii parlamentare foarte în serios”.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

Potrivit ziarului Sunday Times, acuzaţiile au fost aduse de o fostă asistentă parlamentară şi vizează un responsabil al Partidului Conservator.

Cu două zile înainte de arestarea acestui ales, un fost deputat conservator, Charlie Elphicke, a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale asupra a două femei. Soţia lui, care i-a succedat în circumscripţia sa de la Dover, a anunţat imediat că divorţează.