DISTRIBUIȚI
Zimbio

Premierul spaniol Pedro Sanchez a publicat vineri rezultatele testelor de plagiat privind teza sa de doctorat, ca răspuns la presiunea publică în legătură cu o serie de presupuse nereguli academice ale mai multor politicieni, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Sanchez, care a profitat de un vechi scandal de corupţie pentru a-l înlătura pe predecesorul său printr-o moţiune de cenzură în iunie, a ameninţat cu un proces în această săptămână după ce cotidianul ABC l-a acuzat că şi-a plagiat părţi din teză.


Citeşte şi: Probleme mari la reţeaua de gaze din Boston. Zeci de explozii şi incendii au dus la rănirea mai multor oameni – VIDEO

Grupul de opoziţie de centru-dreapta Ciudadanos şi-a unit forţele cu precedenta formaţiune de la guvernare, Partidul Popular, conservator, pentru a-i cere lui Sanchez să se prezinte în parlament pentru a răspunde la acuzaţii.

Vineri, biroul premierului a transmis că testele arată că lucrarea lui Sanchez respectă consensul academic în legătură cu regulile privind plagiatul şi protocoalele de verificare.

Citeşte şi: Cadou EXCENTRIC pentru Erdogan. Emirul Qatarului i-a dăruit preşedintelui turc cel mai scump avion

Guvernul său socialist deţine numai 84 din cele 350 de mandate parlamentare, iar partidul său nu îşi poate permite să piardă din sprijin în contextul în care încearcă să obţină susţinere pentru bugetul de anul viitor.

Sanchez a spus că scopul său este să rămână în guvern până la sfârşitul mandatului, în 2020.