DISTRIBUIȚI
Landmark eco-Hotel

Actriţa germană Claudia Eisinger a lansat o petiţie online – ce a fost semnată deja de peste 17.000 de persoane – ce îi îndeamnă pe organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin să folosească în acest an un covor negru în locul tradiţionalului covor roşu care este utilizat în timpul ceremoniilor oficiale ale Berlinalei, pentru a aduce astfel un omagiu victimelor abuzurilor sexuale, informează DPA.

Claudia Eisinger, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul poliţist german „Tatort”, a sus că directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, ar trebui să schimbe culoarea covorului pentru a recunoaşte astfel meritele mişcării #MeToo, care a dus la apariţia unui val de dezvăluiri despre abuzurile sexuale comise în industria filmului şi în întreaga industrie de divertisment, potrivit agerpres.


„La Hollywood, actriţele au purtat negru”, a scris Claudia Eisinger în petiţia sa pe care a lansat-o luni pe platforma online change.org. „La Berlin, noi vrem un covor negru”, se afirmă în textul aceleiaşi petiţii.

Citește și : NATO. Jens Stoltenberg reaminteşte Uniunii Europene limitele sale de apărare

Comentariul Claudiei Eisinger se referă la gala de decernare a Globurilor de Aur ce a avut loc la Los Angeles luna trecută, când numeroase actriţe au purtat ţinute vestimentare complet negre, pentru a face astfel o declaraţie publică vizuală împotriva hărţuirii şi abuzurilor sexuale comise la locul de muncă.

„Este responsabilitatea noastră să arătăm lumii că abuzul sexual, agresiunea şi discriminarea femeilor nu vor mai trece neobservate”, a adăugat Claudia Eisinger.

Până la ora transmiterii acestor informaţii, peste 17.000 de persoane au semnat petiţia.

Pe parcursul celor 11 zile ale festivalului, 385 de filme din lumea întreagă vor fi proiectate la Berlin, iar organizatorii au anunţat că peste 300.000 de bilete au fost deja vândute.

Mai mulţi cinefili, echipaţi cu saltele şi saci de dormit, au stat la cozi impresionante pentru a cumpăra bilete în Postdamer Platz luni, cu trei zile înainte de deschiderea oficială a Berlinalei 2018.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 15 – 25 februarie.