DISTRIBUIȚI
SNRTNews

Actriţa egipteană Menna Shalabi a fost condamnată joi la un an de închisoare cu suspendare după ce a fost reţinută pe Aeroportul din Cairo pentru posesie de bomboane cu canabis la întoarcerea sa din Statele Unite, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP, potrivit agerpres

Prima – şi până acum singura – actriţă arabă nominalizată vreodată la International Emmy Award, un premiu american, Menna Shalabi a fost arestată la coborârea din avion pe 25 noiembrie în timp ce avea asupra ei acadele şi dulciuri cu canabis, a căror vânzare este legală în anumite state americane, potrivit unor informaţii şi fotografii publicate în presa locală.


Citește și : La doi ani după asaltul asupra Capitoliului, poliţia caută în continuare 350 de suspecţi

Arestată, dar eliberată rapid în schimbul unei cauţiuni de 50.000 de lire egiptene (aproximativ 2.000 de euro), actriţa a fost condamnată joi de un tribunal din Cairo, unde avocatul ei, Mohammed Abou Shoka, s-a prezentat singur, conform unor surse judiciare.

Declarată vinovată la acuzaţia „deţinere de droguri”, pedeapsa de un an de închisoare a fost însoţită de decizia de suspendare, iar Menna Shalabi va trebui să plătească şi o amendă de 10.000 de lire egiptene (370 euro).

Menna Shalabi joacă aproape în fiecare an un rol principal în unul dintre serialele egiptene difuzate în perioada Ramadanului, foarte apreciate în întreaga lume arabă. Ea a apărut şi pe afişul unora dintre cele mai populare filme lansate în Egipt, o ţară arabă cu o populaţie de 104 milioane de locuitori.

În toamna trecută, atenţia publicului egiptean a fost captată de soarta unei alte celebrităţi locale: cântăreaţa Sherine Abdel Wahab, pe care familia ei a internat-o forţat într-o clinică de dezintoxicare.

Citește și : Secretarul general al NATO se teme de Rusia: ‘Este periculos să o subestimăm’

Consumul de canabis este răspândit în Egipt, însă nicio statistică oficială nu a fost deocamdată publicată.

În 2019, Guvernul de la Cairo a cerut testarea sistematică a funcţionarilor după un accident de tren care a făcut victime şi care a fost provocat de un conductor depistat pozitiv la testul antidrog, conform autorităţilor locale egiptene.