DISTRIBUIȚI

Actriţa americană Anne Heche a fost declarată moartă după ce a fost grav rănită într-un accident de maşină produs săptămâna trecută în Los Angeles, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt, informează AFP, potrivit agerpres.

Actriţa, în vârstă de 53 de ani, se află în comă la spital de când a suferit un traumatism cerebral grav în urma unei coliziuni violente pe 5 august.


Citeşte şi: Autorităţile din Muntenegru declară 3 zile de doliu naţional după atacul armat care a răpit 11 vieţi – Black News

Pierzându-şi toate funcţiile cerebrale, Anne Heche ”este moartă din punct de vedere legal în conformitate cu legea californiană”, dar inima ei continuă să bată pentru a ajuta la donarea de organe, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt Holly Baird.

Anne Heche a apărut în mai multe filme în anii 1990, printre care „Six Days, Seven Nights” şi „Donnie Brasco”. De asemenea, este cunoscută pentru rolul ei din telenovela „Another World”, care i-a adus un premiu Daytime Emmy în 1991.

Actriţa se află în comă de când maşina sa s-a izbit de o casă cu două etaje din cartierul Mar Vista, „provocând daune structurale şi un incendiu de proporţii”, potrivit Departamentului de pompieri din Los Angeles.

Departamentul de poliţie din Los Angeles a precizat joi, într-un comunicat, că va efectua teste de sânge asupra lui Heche şi că anchetatorii vor ”prezenta problema autorităţii judiciare corespunzătoare”. Cu toate acestea, poliţia nu a oferit detalii despre posibilele acţiuni în justiţie.

Citeşte şi: Scriitorul Salman Rushdie a fost ATACAT pe scenă în New York – Black News

Presa locală a relatat joi că testele preliminare au fost pozitive la narcotice. Dar trebuie efectuate teste suplimentare pentru a se asigura că rezultatul pozitiv nu este legat de tratamentul medical.

TMZ, site specializat în difuzarea de informaţii despre celebrităţi, citează surse anonime ale poliţiei conform cărora Heche a fost testată pozitiv la cocaină şi fentanil, un opiaceu sintetic ultraputernic şi care creează dependenţă, folosit în unele tratamente.