DISTRIBUIȚI
AP

Furnizarea energiei electrice pe aeroportul din Atlanta a fost reluată în apropierea de miezul nopţii de duminică spre luni, după ce duminică activitatea celui mai mare aeroport din lume a fost afectată de o pană uriaşă de curent care a provocat sute de întârzieri sau anulări de zboruri, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Curentul a fost restabilit la toate instalaţiile”, a informat conducerea aeroportului internaţional Hartsfield-Jackson pe contul său de Twitter, la 11 ore după ce a anunţat că a fost victima unei pene de curent.


Citeşte şi: TOTUL împotriva terorismului. Orban a scos blindatele în centrul Budapestei

Mai multe milioane de pasageri au fost afectaţi de pana care a început la puţin timp după ora locală 13,00 (18,00 GMT) şi aproximativ 5.000 de mese au fost servite pasagerilor în aşteptarea reluării activităţilor aeroportului.

Deocamdată conducerea aeroportului nu a oferit indicaţii cu privire la timpul necesar pentru ca traficul să revină la normal. Pe de altă parte, locurile de parcare vor fi gratuite până la ora 8:00, opt ore după anunţarea restabilirii curentului, a indicat aeroportul.

Compania de utilităţi Georgia Power, care furnizează energia electrică pentru aeroportul din Atlanta, a informat că defecţiunea a fost provocată de un incendiu la o facilitate subterană care a afectat cablurile care alimentează aeroportul.