DISTRIBUIȚI

Aeroportul din Catania s-a redeschis după ce şi-a sistat temporar operaţiunile în urma erupţiei vulcanului Etna, de pe insula Sicilia, în sudul Italiei, a relatat miercuri agenţia de presă italiană ANSA, potrivit DPA și agerpres.

Vulcanul, situat în apropiere, a erupt timp de aproape o oră în seara precedentă. După erupţie, cenuşa vulcanică a fost îndepărtată de pe piste, a anunţat aeroportul marţi seară.


Citește și: SEISM puternic în Grecia 

Miercuri dimineaţă, în imaginile prezentate de televiziunea italiană, cerul de deasupra regiunii era din nou albastru şi senin.

Autorităţile monitorizează în continuare activitatea vulcanului, dar situaţia este sub control, potrivit relatărilor din presă.

Etna a expulzat lavă şi cenuşă într-o erupţie spectaculoasă, produsă, potrivit relatărilor din presă, pe versantul sud-estic al vulcanului.

Numeroşi internauţi au publicat imagini şi înregistrări ale fenomenului natural pe reţelele de socializare în care apar un nor uriaş de fum care se înalţă dinspre crater şi lava care se scurge pe versant.

Norul a ajuns la o înălţime de circa 2.000 de metri, potrivit agenţiei de presă Adnkronos.

Citește și: Numărul de infectări cu coronavirus înregistrează o scădere semnficativă

Nu există până în acest moment informaţii referitoare la pagube materiale sau persoane rănite.

Cenuşa vulcanică s-a depus pe casele, străzile şi terasele din oraş.

Erupţiile vulcanului Etna, cu o înălţime de 3.300 de metri, sunt un fenomen frecvent. Vulcanul din estul Siciliei este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.