DISTRIBUIȚI
BBC.com

Qingdao, unul dintre cele mai mari studiouri de film şi televiziune din China, aflat în estul ţării, şi-a suspendat activitatea din cauza epidemiei provocate de coronavirusul 2019-nCoV, potrivit Variety, potrivit news.ro .

Qingdao Oriental Movie Metropolis a anunţat luni, pe contul de WeChat, că toate producţiile complexului de studiouri vor fi suspendate, după ce, pe 28 ianuarie, a primit instrucţiuni în acest sens din partea autorităţilor.


Citește și : Patru cetăţeni români evacuaţi din China sunt în carantină în Franţa şi Germania

Un anunţ similar a fost făcut săptămâna trecută de Hengdian World Studios, unul dintre cele mai mari studiouri din lume.

Până ce Guvernul va permite reluarea activităţii, Qingdao nu va plăti taxele de închiriere, a mai fost precizat.

Proiect dezvoltat iniţial de grupul Dalian Wanda, studiourile Qingdao au fost deschise în 2008, cu 40 de platouri de filmare. Aici au fost filmate, între altele, „Wandering Earth” şi „The Great Wall”. Complexul a fost vândut, în 2017, grupului Sunac Culture.

Citește și : Elon Musk: Dacă nu greșești, nu inovezi suficient

Pentru a-şi arăta sprijinul faţă de cei infectaţi cu noul coronavirus şi de cei aflaţi în zone plasate în carantină, mai multe vedete din China au filmat un videoclip.

Numărul celor infectaţi a depăşit 17.000 şi au fost înregistrate 361 de decese cauzate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în capitala provinciei chineze Hubei, Wuhan. În afara Chinei, au fost confirmate peste 150 de cazuri de îmbolnăvire şi 1 deces în Filipine.