DISTRIBUIȚI
Star Holiday Agentia de turism

Activiştii de mediu italieni trag un semnal de alarmă cu privire la topirea gheţarilor din regiunea Lombardia, informează DPA, potrivit agerpres

Gheţarul Adamello, cel mai mare din Italia, pierde 14 milioane de metri cubi de apă în fiecare an, potrivit organizaţiei Legambiente, o cantitate echivalentă cu circa 5.600 de bazine olimpice.


Citește și : Reuniune extraordinară a miniştrilor de interne din UE privind situaţia din Afganistan

Proporţiile gheţarului devin din ce în ce mai mici. În 1957, avea o suprafaţă de 19 kilometri pătraţi, în timp ce în 2015, avea 17,7 kilometri pătraţi. În pus, gheaţa a devenit cu 10 până la 12 metri mai subţire începând cu 2016.

”Este important să oprim încălzirea planetei şi să încetinim schimbările climatice ca să conservăm mediul din Alpi”, a spus, într-o înregistrare video publicată miercuri pe Facebook, preşedinta filialei din Lombardia a organizaţiei Legambiente, Barbara Meggetto.

Potrivit Legambiente, acest gheţar este unul dintre cei mai importanţi din Italia.

Citește și : Operaţiunile de evacuare din Afganistan se apropie de final! Aproape 100.000 de oameni au reuşit să scape din infern

Zonele de vale, care beneficiază enorm de pe urma turismului de iarnă, vor fi nevoite să găsească surse noi, extrasezon de venituri.

Gheţarul mai este important şi pentru că, potrivit Legambiente, conţine o rezervă enormă de apă şi este un factor important pentru irigarea câmpiilor.