DISTRIBUIȚI
AFP

Poliţia i-a avertizat pe activiştii de mediu că ar putea fi inculpaţi penal dacă îşi pun în aplicare un plan de a folosi drone pentru a provoca sistarea zborurilor de vineri pe cel mai mare aeroport din Londra, relatează dpa, scrie agerpres.

Grupul „Heathrow Pause” a anunţat că intenţionează să forţeze suspendarea zborurilor de pe Heathrow „în replică la lipsa progresului constructiv al guvernului în problema urgenţei de mediu şi climatice declarate de parlament pe 1 mai”.


Citește și : Venezuela organizează exerciții militare de-a lungul graniței cu Columbia

Laurence Taylor, comisar adjunct în cadrul Poliţiei metropolitane din Londra, a declarat că oamenii legii „se pregătesc de acest protest de câteva săptămâni deja” în dorinţa de a reduce la minim problemele provocate pe aeroport.

„Acest grup de activişti şi-a anunţat intenţia de a ridica drone în mod ilegal în apropierea aeroportului Heathrow vineri dimineaţă, cu singurul scop de a provoca o perturbare semnificativă a orarului de zbor”, a afirmat Laurence Taylor într-un comunicat.

„Departe de a fi un protest legal, acesta reprezintă o tentativă deliberată şi criminală de a viza o parte esenţială a infrastructurii naţionale a Marii Britanii, pe care mii de oameni se bazează zilnic şi care nu va fi tolerată”, a adăugat el, cerându-le activiştilor să-şi reconsidere planurile.

Heathrow Pause a afirmat marţi că este „pe deplin angajat faţă de principiile non-violenţei, transparenţei, responsabilităţii şi cooperării cu poliţia cât de mult este posibil”.

Citește și : Un avion de transport marfă s-a prăbușit în Ohio – Doi morți

Grupul de combatere a încălzirii climatice Extinction Rebellion şi-a amânat planurile din iunie pentru un protest similar pe Heathrow, în urma avertismentelor poliţiei.

Acesta a precizat că protestul Heathrow Pause „va fi independent faţă de cel al Extinction Rebellion UK” şi nu este susţinut de grup.AGERPRES