DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Mai mulţi activişti pentru climă din cadrul grupării Extinction Rebellion s-au lipit sâmbătă de un avion pe fostul aeroport Schoenefeld din Berlin pentru a preveni decolarea acestuia, informează DPA, potrivit agerpres.  

Un activist s-a lipit de uşa unui avion Pegasus Airlines pregătit pentru un zbor spre Istanbul, altul pe pasarela de acces şi încă doi de asfalt, a declarat un purtător de cuvânt al Extinction Rebellion.


Citește și : Guvernul britanic impune restricţii exporturilor de vaccinuri antigripale

„Avioanele reprezintă o povară imensă asupra climei. Nu avem nevoie de un nou aeroport mare”, a spus Ludwig Brautigam, în vârstă de 50 de ani, din cadrul grupării de mediu Extinction Rebellion.

Poliţia a declarat că activiştii au fost înlăturaţi după o operaţiune ce a implicat poliţia federală şi pompierii, iar avionul a decolat.

Citește și : Trudeau: Libertatea de expresie îşi are limitele sale

La 25 octombrie, Schonefeld a devenit BER Terminal 5 (Berlin Brandenburg Airport – BER). La 31 octombrie a fost deschis terminalul 1 al BER, după 14 ani de construcţie şi şase inaugurări amânate. Destinat să înlocuiască aeroporturile existente – Tegel şi Schonefeld – Aeroportul Internaţional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv pe 3 iunie 2012. În pofida reputaţiei Germaniei de lider mondial în domeniul ingineriei, acest proiect, care a început în 2006 şi trebuia să se încheie la finele lui 2010, a suferit din cauza unor probleme tehnice care au amânat inaugurarea sa. De asemenea, costurile proiectului s-au umflat de la două miliarde de euro iniţial la şase miliarde de euro.