DISTRIBUIȚI
twitter

Patru activiste pentru drepturile animalelor şi-a dezgolit sânii în centrul Parisului, vineri, înainte de Ziua Mamei în Franţa, pentru a-i încuraja pe oameni să renunţe la consumul de lapte, relatează Reuters, scrie agerpres.

Cu sloganuri precum ”Lapte = cruzime” şi ”Nu e mama ta, nu e laptele tău” pictate pe busturi, activistele organizaţiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) au dorit să atragă atenţia asupra suferinţei la care sunt supuse vacile, ai căror viţei sunt luaţi imediat după naştere astfel încât acestea să producă lapte pentru ferme.


Citește și : Un oraș din zona arctică a Rusiei a fost pus sub carantină

”De Ziua Mamei (duminică) vrem să amintim oamenilor că desprinderea viţeilor de mamele lor provoacă o suferinţă teribilă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a filialei PETA din Franţa, Marie-Morgane Jeanneau în Place de la Nation din Paris.

Potrivit PETA, consumul de lapte nu este necesar, fiind disponibile numeroase alternative obţinute din plante.

Marie-Therese Bonneau de la Federaţia Naţională a Producătorilor de Lapte a declarat că deşi poate înţelege că practica separării viţeilor de vaci imediat după naştere poate deranja unele persoane, fermierii au grijă de viţei. ”Bunăstarea animalelor noastre este importantă pentru noi”, a spus ea.

Citește și : Rodrigo Duterte continuă războiul cu traficanții de droguri: ‘VĂ OMOR!’