DISTRIBUIȚI
Bex Bailey/Facebook

O activistă a Partidului Laburist britanic a declarat că a fost violată la un eveniment organizat de formaţiunea politică pe când avea 19 ani şi apoi un oficial al partidului a descurajat-o să raporteze atacul pentru a evita să-i fie afectată cariera, informează Reuters, potrivit agerpres.

Dezvăluirea făcută de Bex Bailey, în vârstă de 25 de ani, este cea mai gravă acuzaţie dintr-o serie de dezvăluiri de abuzuri sexuale care ar fi fost comise de oameni politici importanţi din Marea Britanie.


Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn, care a dispus organizarea unei investigaţii în legătură cu acuzaţia făcută de Bailey, a afirmat că aceasta nu a primit sprijin din partea partidului când a raportat ce i s-a întâmplat.

Citeşte şi: Numărul 2 din guvernul britanic dezminte acuzaţiile de hărţuire sexuală – FOTO

„Bex Bailey a dat dovadă de un curaj incredibil când a vorbit public despre ce i s-a întâmplat şi are tot sprijinul meu. Nu există toleranţă în Partidul Laburist pentru sexism, hărţuire sau abuz”, a scris Corbyn pe pagina sa de Facebook.

„Recomandăm cu tărie ca poliţia să investigheze acuzaţiile formulate de Bex Bailey”, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al partidului.

Bex Bailey a declarat marţi pentru radio BBC că a fost violată în 2011 de un membru al partidului. Ea a spus că a încercat să pretindă că acest lucru nu s-a întâmplat şi nu a raportat poliţiei la acel moment.

„Eram speriată. Eram ruşinată. Ştiu că Partidul Laburist, ca orice altă familie, iubeşte o bârfă bună, şi nu am vrut ca oamenii să ştie şi am fost de asemenea îngrijorată că nu voi fi crezută dacă voi spune”, a afirmat femeia.

Doi ani mai târziu, ea i-a spus unui membru al conducerii partidului şi i s-a sugerat să nu raporteze pentru că i-ar putea fi afectată cariera.

Ea a cerut ca o agenţie independentă să se ocupe de acuzaţii mai degrabă decât cineva din partid „care ar fi înclinat să fie loial Partidului Laburist”.