DISTRIBUIȚI
Italian Insider

Greta Thunberg, o adolescentă activistă din Suedia, va fi prezentă pe coperta unui număr viitor al revistei Time, în semn de recunoaştere a impactului global obţinut de tânără prin organizarea, începând cu luna august în faţa parlamentului suedez, a unor greve care solicitau măsuri împotriva încălzirii globale, informează joi DPA, potrivit agerpres.

„Acum mă adresez întregii lumi”, a scris joi tânăra pe pagina sa de Twitter, făcând referire la un citat din articolul apărut în revista. Mesajul postat pe reţeaua de socializare este însoţit de o imagine cu coperta revistei.


Citește și : Salvini, investigat pentru că a folosit aeronavele poliţiei pentru a călători în timpul campaniei

Protestul săptămânal al lui Thunberg în faţa clădirii Parlamentului din Stockholm s-a amplificat începând cu august 2018 inspirând studenţi din diverse părţi ale globului să participe la demonstraţii prin care să solicite adoptarea unor măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, sub sloganul #FridaysForFuture.

În declaraţiile pe care le-a făcut pentru Time, Thunberg a spus că protestul său a devenit o modalitate de a combate depresia gravă care a afectat-o după ce a studiat schimbările climatice la şcoală.

„Am simţit că totul era lipsit de sens şi cu nu are rost să mergi la şcoală dacă nu mai există viitor”, a spus Thunberg.

În urmă cu o lună, Thunberg s-a întâlnit cu papa Francisc cu prilejul unui eveniment desfăşurat la Vatican în Piaţa Sf. Petru, ocazie cu care liderul catolic a încurajat-o să continue acţiunile militante.

Adolescenta de 16 ani s-a adresat recent parlamentarilor britanici în Londra, liderilor mondiali prezenţi la Forumul Economic de la Davos, în Elveţia, şi celor care au participat la conferinţa ONU pe teme climatice de anul trecut de la Katowice, Polonia.

Citește și : O grupare jihadistă revendică atacul asupra unui contingent al armatei din Niger

„Înainte, nu prea vorbeam când eram la cursuri sau când eram cu colegii”, a spus Thunberg pentru revista Time. „Dar acum mă adresez lumii întregi”.

Thunberg a combătut criticile care i-au fost aduse în mediul online pentru acţiunile sale: „Este foarte amuzant că singurul lucru pe care îl fac oamenii este să râdă de tine, sau să vorbească despre aspectul fizic sau personalitate, asta înseamnă că le lipsesc argumentele sau nu au nimic de spus”.