DISTRIBUIȚI
telesurtv.net

Cel puţin şapte jurnalişti au fost bătuţi de poliţişti cu bastoane, între victime aflându-se unul dintre cei mai cunoscuţi editorialişti din ţară, incident ce a survenit în cadrul unor acţiuni de reprimare a media independente în urma protestelor împotriva preşedintelui Daniel Ortega, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

La începutul acestei săptămâni, poliţia a ocupat birourile cunoscutului editorialist Carlos Fernando Chamorro precum şi clădiri ale unor organizaţii ale societăţii civile a căror activitate fusese interzisă.


Citește și: PROTESTE paşnice la Viena: Cel puțin 17.000 de persoane au manifestat împotriva politicilor coaliţiei de guvernământ

Jurnaliştii s-au adunat sâmbătă în faţa sediului poliţiei din capitala Managua. Chamorro le-a cerut ofiţerilor informaţii despre ceea ce a apreciat că a fost o intervenţie ilegală la birourile sale de unde au fost confiscate echipamente şi documente.

După ce a cerut explicaţii, poliţişti au ieşit din sediul poliţiei şi au început să-i lovească pe Chamorro, colegi ai acestuia şi reporteri care se aflau la faţa locului pentru a relata evenimentul.

Un martor citat de Reuters a relatat că cel puţin şapte jurnalişti din mass-media internaţionale şi naţionale, inclusiv Chamorro, au fost prinşi şi loviţi de poliţie.

Poliţia i-a urmărit pe jurnalişti, pe care i-a acuzat de ”complot împotriva statului”, şi i-a ameninţat că le confiscă telefoanele şi echipamentele, notează Reuters.

Citește și: COP24: Adoptarea regulilor de aplicare a acordului de la Paris împotriva schimbărilor climatice