DISTRIBUIȚI

Unsprezece copii cu vârste între 1 an şi 15 ani au fost salvaţi dintr-un refugiu improvizat păzit cu arme de bărbaţi cu ideologie extremistă, în statul american New Mexico, a anunţat poliţia locală, transmite luni AFP, potrivit agerpres.

Copiii trăiau „în cele mai groaznice condiţii de sărăcie pe care le-am văzut”, a mărturisit un poliţist.


Citește și: Șapte persoane au murit în urma incendiilor de vegetație din California

Doi bărbaţi au fost arestaţi după intervenţia poliţiei. Operaţiunea a fost lansată în cadrul unei anchete privind răpirea unui băieţel de trei ani, dispărut de acasă de câteva luni, a precizat biroul şerifului din districtul Taos din New Mexico.

Căutările au început anul trecut la Jonesboro, statul Georgia, după ce un anume Siraj Wahhaj, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat că şi-a răpit copilul, care nu a fost găsit nici până acum.

La 2 august, şeriful din Taos, Jerry Hogrefe, a emis un mandat de percheziţie pentru un complex de locuinţe improvizate, acoperite cu folii de plastic şi înconjurate de pneuri şi paleţi, din aşezarea rurală Amalia, unde se credea că se ascundeau Wahhaj şi un alt bărbat, Lucas Morten.

FBI, care a transmis informaţii pentru supraveghere, nu considera că există motive valabile pentru a intra pe proprietate, a menţionat şeriful. „Totul s-a schimbat când un inspector FBI din Georgia ne-a transferat un mesaj despre care credem că provenea din locul respectiv. Mesajul spunea între altele ‘ne e foame şi avem nevoie de mâncare şi apă’ „, a explicat Hogrefe.

Din motive de securitate, şeriful a planificat „o abordare tactică”, pentru că ocupanţii complexului erau bănuiţi că sunt „extremişti musulmani”, aflaţi în posesia unor „arme grele”.

Vezi și: Bilanț nou al victimelor din Indonezia: Autoritățile anunță 91 de morți! – VIDEO

Cei cinci adulţi şi 11 copii, „care semănau cu nişte refugiaţi din lumea a treia”, „nu aveau mâncare şi apă proaspătă, erau desculţi şi îmbrăcaţi cu cârpe murdare”, a mai indicat poliţia.

Morten este urmărit pentru adăpostirea unui fugar, iar Wahhaj a fost reţinut pentru răpirea unui minor. Au mai fost reţinute pentru interogatoriu trei femei, despre care se crede că sunt mamele copiilor.