DISTRIBUIȚI

Acţionarii Twitter (TWTR) au votat, marţi, în favoarea tranzacţiei de preluare de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, reprezentând 54,20 dolari pe acţiune. Acţiunile companiei au deschis marţi la puţin sub 41 de dolari pe acţiune, cu aproape 25% sub preţul tranzacţiei, transmite CNN , scrie news.ro .  

Votul a avut loc la câteva zile după cea de-a treia scrisoare a lui Musk către Twitter prin care încerca să rezilieze acordul lor, aceasta fiind legată de o presupusă indemnizaţie de concediere de 7,75 milioane de dolari pe care compania a făcut-o fostului său şef de securitate, Peiter Zatko, care ulterior a dat în vileag presupusele vulnerabilităţi de securitate şi confidenţialitate.


Citește și : China şi Rusia vor să instaureze o nouă ordine mondială

În scrisoare, avocaţii lui Musk au susţinut că plata – despre care se spune că a fost făcută lui Zatko şi avocaţilor săi la 28 iunie, ca parte a unui acord de separare – a încălcat o prevedere a contractului de achiziţie.

Twitter a fost de acord să nu ofere angajaţilor plăţi compensatorii în afara „cursului obişnuit al activităţii, în conformitate cu practicile anterioare”, potrivit contractului.

Twitter a criticat ultimul efort al lui Musk de a ieşi din afacere ca fiind „invalid şi nelegal”.

Musk a trimis prima dată o scrisoare de reziliere a acordului în iulie, susţinând că Twitter a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi de spam şi de conturi false de roboţi pe platforma sa.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a finaliza achiziţia, acuzându-l pe miliardar că a folosit roboţii ca pretext pentru a ieşi dintr-o afacere în legătură cu care a dezvoltat remuşcări de cumpărător în urma unui declin al pieţei.

Citește și : Recolta Ucrainei de porumb şi floarea soarelui este sub media din ultimii cinci ani

 

Zatko a depus mărturie în faţa Senatului SUA despre ceea ce el a afirmat că sunt vulnerabilităţile grave ale Twitter în materie de securitate şi confidenţialitate, inclusiv despre posibilitatea de a avea agenţi de informaţii străini pe statul său de plată.

Procesul dintre Musk şi Twitter este programat să se judece pe 17 octombrie.