DISTRIBUIȚI
Twitter

Acționarii Transat au votat majoritar în favoarea ofertei Air Canada pentru grupul de agrement, într-un acord se află acum în aşteptarea aprobărilor de reglementare din partea autorităţilor interne şi europene, transmite Reuters, scrie mediafax.

Air Canada a oferit 540,70 milioane de dolari pentru compania de turism, care administrează firma de transport aerian, Air Transat.


Citește și : Incendii de proporții în Bolivia – Aproape un milion de hectare au fost pârjolite de flăcări

Air Canada și-a mărit suma inițială de 13 milioane de dolari canadieni pentru o acțiune Transat, obținând sprijinul celui mai mare acționar al operatorului turistic Letko Brosseau.

Cel mai mare operator de transport din Canada a declarat că achiziția Transat îi va consolida activitatea în domeniul călătoriilor de agrement după încheierea acordului, care este de așteptat să se fie încheiat în 2020.

În ciuda ofertelor altor rivali, inclusiv ale unui grup imobiliar din Montreal, șeful executivului Transat, Jean-Marc Eustache, le-a spus acționarilor că: „Oferta Air Canada a fost singura propunere viabilă”.

Omul de afaceri și fostul politician din Quebec, Pierre Karl Peladeau, a spus că va vota împotriva ofertei Air Canada și are în vedere să facă o ofertă separată alături de alţi parteneri în cazul în care acordul eșuează. Peladeau deține o participație de 1,6% în Transat.

Citește și : Noi proteste violente la Hong Kong – VIDEO