DISTRIBUIȚI
exit.al

Statele Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere provenind din Rusia, în cadrul acţiunilor de sancţionare a Moscovei din cauza invaziei militare în Ucraina, informează mediafax.

„Ambasadorii statelor UE au aprobat astăzi limite asupra preţurilor produselor petroliere, înaintea adoptării finale de către Consiliul UE”, a comunicat, într-un mesaj postat pe Twitter, Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene.


Citește și : China spune că SUA ar trebui ‘să nu se mai amestece’ în situaţia din Taiwan

„Este un acord important în cadrul reacţiei continue a Uniunii Europene şi a partenerilor faţă de războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei”, a subliniat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, fără a oferi detalii.

Comisia Europeană a propus, în cadrul unui acord cu Grupul G7, plafonarea preţurilor internaţionale de tranzacţionare a produselor petroliere provenind din Rusia. În decembrie 2022, Uniunea Europeană a aprobat plafonarea preţului petrolului exportat de Rusia.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat, la Kiev, că Uniunea Europeană intenţionează să aplice o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei până pe 24 februarie, când va fi marcat un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Citește și : Pentagonul menţine poziţia că balonul din China este un dispozitiv de spionaj