DISTRIBUIȚI

Un acord era avut în vedere vineri între justiţia americană şi gigantul chinez în domeniul telecomunicaţiilor Huawei în vederea unei întoarceri în China a directoarei financiare a grupului, Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei, arestată la 1 decembrie 2018 pe aeroportul din Vancouver, în Canada, relatează AFP, scrie news.ro .   

În cazul unei materializări a acestui acord, acesta va pune capăt unei bătălii judiciare şi unei crize diplomatice între Beijing, Ottawa şi Washington de aproape trei ani.


Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

Justiţia americană o acuză pe numărul doi în cadrul gigantului chinez de faptul că a minţit un cadru al Băncii HSBC, într-o întâlnire la Hong Kong, în 2013, cu privire la legături între grupul chinez şi o filială – Skycom – care vindea echipament Iranului, expunând astfel firma sancţiunilor americane în dosarul nuclear iranian.

Meng Wanzhou, în vârstă de 49 de ani, fiica fondatorului gigantului în domeniul telecomunicaţiilor, a fost arestată la 1 decembrie 2018 pe aeroportul din Vancouver, în Canada, la cererea Washingtonului, care vrea să o judece cu privire la fraudă bancară.

Citește și : Norvegia RENUNŢĂ la toate restricţiile pandemice

Contactaţi de AFP, avocaţi ai lui Meng Wanzhou şi Pocuratura federală din Brooklyn au refuzat să comenteze.

Un acord între Departamentul american al Justiţiei şi Huawei urma să fie anunţat într-o audiere virtuală, la ora locală 13.00 (20.00, ora României), la un tribunal federal în Brooklyn, unde compare la distanţă Meng Wanzhou.