DISTRIBUIȚI
Sky News

Douăzeci şi una de persoane au murit după surparea tavanului într-o mina din provincia chineză Shaanxi, a anunţat presa din China, potrivit Reuters, scrie news.ro .

Tragedia a avut loc, sâmbătă, la ora locală 16.30, la o mină de cărbune din Shenmu, exploatată de Baiji Mining Co Ltd. În momentul surpării tavanului, în subteran se aflu 87 de persoane.


Citește și : Trump: Democraţii ar putea rezolva shutdown-ul în 15 minute

66 de mineri au fost salvaţi, însă 21 au rămas blocaţi în subleran. După o căutare iniţială, s-au confirmat decesele a 19 mineri. Căutările au continuat şi ultimii doi mineri care erau blocaţi au fost găsiţi şi ei fără viaţă.

Câteva companii miniere din Shandong şi Henan, precum şi din alte zone ale Chinei, au primit notificări din partea Administraţiei Naţionale pentru Siguranţă în Minerit, care le-a cerut să îşi întrerupă activitatea pentru inspecţii care vor dura până în luna iunie, anunţa, vineri, Shanghai Securities News.

Citește și : Trump a făcut tot ce este posibil pentru ca detaliile convorbirilor sale cu Putin să nu se afle (presă)

Duminică, agenţia Xinhua a notat că şi în provincia Shanxi, aflată lângă provincia Shaanxi, vor avea loc inspecţii la unele mine.