DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost grav rănite în urma unui accident rutier care a avut loc în districtul central Manyoni din regiunea Singida din Tanzania, în eveniment fiind implicat un microbuz care se îndrepta spre o nuntă, a anunţat luni poliţia, relatează Xinhua şi DPA, potrivit agerpres.

Comandantul poliţiei regionale din Singida, Sweetbert Njewike, a declarat că 14 dintre cele 15 victime au murit pe loc după ce microbuzul cu care se deplasau s-a ciocnit frontal cu un camion, duminică, la ora locală 15:30.


Citește și: Un bărbat a fost ucis de poliție după ce a tras cu arma în fața unei biserici din New York (VIDEO)

O altă persoană a murit la scurt timp după ce a fost transportată la spitalul guvernamental regional Singida, a declarat Njewike într-o conferinţă de presă, adăugând că victimele urmau să participe la o petrecere de nuntă în oraşul Itigi.

Reprezentantul poliţiei a precizat că mini-autobuzul s-a ciocnit cu un camion, după ce şoferul, care s-a numărat printre victime, a încercat să depăşească un alt vehicul.

„Cercetările noastre preliminare au indicat că accidentul a fost în mare parte cauzat de şoferul microbuzului, care nu a respectat regulile de siguranţă şi a depăşit o altă maşină fără să se asigure că drumul din faţă este liber”, a spus el presei.

Citește și: NAUFRAGIU pe coasta Venezuelei (FOTO)! Cel puțin 11 oameni și-au pierdut viața

Njewike a declarat că victimele călătoreau din regiunea Mwanza în localitatea Itigi, în timp ce camionul se îndrepta din oraşul Dar es Salaam spre Kahama din regiunea Shinyanga.

Accidentele sunt frecvente pe drumurile din Tanzania, în special în perioada sărbătorilor, notează DPA.