DISTRIBUIȚI
Operation World

Cinci persoane au şi-au pierdut viaţa şi alte 27 au fost rănite, dintre care 12 grav, într-un accident rutier miercuri în Maroc, în apropiere de Rabat, au făcut cunoscut autorităţile locale, notează AFP, potrivit agerpres.

Un microbuz a lovit un copac după ce şoferul a pierdut controlul vehiculului în satul Brachoua, la aproximativ cincizeci de kilometri de capitala Rabat, potrivit surselor.


Citeşte şi: Şapte persoane, între care un turc şi un bulgar, închise în Belgia cu privire la ‘posibile atentate teroriste’

Răniţii au fost internaţi în spital, 12 dintre ei în stare gravă. A fost deschisă o anchetă.

Drumurile din Maroc – şi mai general din ţările din Maghreb – sunt cunoscute a fi periculoase, iar accidentele frecvente.

Printre cele mai grave, 11 persoane au murit şi 43 au fost rănite într-un accident de autocar pe 22 noiembrie în apropiere de oraşul Taza, în nord-estul regatului.

Un alt accident rutier s-a soldat cu 23 de morţi şi 36 de răniţi pe 17 august 2022 la est de Casablanca, unul dintre cele mai mortale din Maroc în ultimii ani.

Autocarele şi microbuzele sunt un mod de transport foarte utilizat de marocani, în special de cei mai modeşti care nu îşi permit o maşină, pentru a călători în zonele rurale şi izolate.

Citeşte şi: Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA – Black News

În 2022, accidentele rutiere au făcut peste 3.200 de morţi în Maroc, o cifră în scădere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent, potrivit ultimelor statistici ale Agenţiei naţionale pentru siguranţa rutieră.

Autorităţile marocane au implementat o serie de măsuri pentru a încerca să combată flagelul insecurităţii rutiere şi să reducă la jumătate rata mortalităţii până în 2026, în urma celui mai grav accident de autobuz din istoria ţării din 2012 (42 de morţi).