DISTRIBUIȚI

Poliţia germană investighează un accident rutier în care a fost implicat un vehicul autonom, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor nouă, relatează dpa, potrivit agerpres.

Nu este clar dacă vehiculul autonom, la bordul căruia se aflau cinci persoane, între care şi şoferul de 43 de ani, era condus de computerul de bord sau de conducătorul auto în momentul accidentului.


Citeşte şi: Finlanda cere INTERZICEREA turiştilor ruşi în UE, Germania se opune – Black News

Vehiculul electric circula luni pe drumul B28 din apropiere de Römerstein, la sud-est de Stuttgart, când a trecut din motive necunoscute pe contrasens şi a lovit o maşină care venea din sens opus.

Acest lucru a condus la un accident frontal între cealaltă maşină şi un al treilea vehicul. Vehiculul autonom a lovit apoi un alt autoturism, al cărui şofer a suferit răni mortale în urma coliziunii.

Citeşte şi: Antonio Guterres l-a băgat în şedinţă pe ministrul rus al Apărării: Cei doi au vorbit despre Zaporijjea şi masacrul de la Olenivka – Black News

Accidentul grav a necesitat o operaţiune de salvare amplă care a implicat patru elicoptere şi 10 ambulanţe. În plus, 80 de pompieri cu 15 vehicule de urgenţă au fost dislocaţi la locul accidentului.