DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa duminică într-un accident de autocar care a avut loc într-o zonă rurală din vestul Venezuelei, informează luni AFP, citând surse din poliţie, după cum relatează şi agerpres.

„Paisprezece decese au fost constatate la locul accidentului. Treizeci şi trei de răniţi au fost transferaţi la spitalul Villa del Rosario, unde patru dintre ei au murit”, au notat forţele de ordine într-un raport la care AFP a avut acces.


Citește și : Sara Netanyahu, găsită vinovată pentru utilizarea necorespunzător a fondurilor publice

Accidentul s-a produs de dimineaţă într-o zonă rurală, pe o şosea din Zulia, stat venezuelean situat la frontiera cu Columbia.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, un pneu ar fi explodat în momentul în care autocarul rula cu „viteză excesivă”.

Martori chestionaţi de ziarul local Panorama au declarat că autocarul transporta 47 de pasageri pe scaune şi 11 în picioare.

Citeşte şi: Vladimir Plahotniuc va fi dat în urmărire internațională

Autocarul, care aparţinea unei companii private de transport de persoane, făcea legătura între San Cristobal, în statul vecin Tachira, şi Maracaibo, capitala statului Zulia şi al doilea oraş ca mărime din Venezuela.

Potrivit AFP, şoselele din Venezuela sunt adesea într-o stare deplorabilă din cauza faptului că nu sunt întreţinute, iar vehiculele de transport de pasageri se află într-o stare avansată de uzură.